Την εκτίμηση ότι έχει προσυμφωνηθεί μεταξύ Κυβέρνησης και εταίρων η λήψη νέων μέτρων με ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εγκαλώντας και τις δύο πλευρές για εναλλαγή ρόλων σε συνεχιζόμενη παράσταση. 

Ειδικότερα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυβέρνηση και τρόικα μοιράζονται τους ρόλους των επεισοδίων που θα παρουσιάσουν το επόμενο διάστημα στο ελληνικό λαό. Οι παραστάσεις θα έχουν απ’ όλα , εκβιασμούς, απειλές, παρεμβάσεις, «υπερήφανες φωνές αντίστασης». Οι δηλώσεις των υποβολέων Ρεν και Σόιμπλε αποκαλύπτουν πως η κοινή στόχευση κυβέρνησης και δανειστών είναι νέα μέτρα – νέο μεσοπρόθεσμο.

Κατά τα άλλα, η ζωή στη χώρα μας συνεχίζεται, οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας θα δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο ή θα μεταναστεύουν. Μία στις δύο οικογένειες θα συντηρούνται με τα λεφτά της σύνταξης των παππούδων, η πρόσβαση στην υγεία και στην εκπαίδευση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους περισσότερους.

Αυτό είναι το όραμα του κ. Σαμαρά και των ευρωπαίων συμμάχων του για την σύγχρονη Ελλάδα. Αλλά υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Η ώρα της ανατροπής τους κοντοζυγώνει.