Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του ζητεί τη σύγκλιση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο την αναθεώρηση της συνθήκης για τη μετανάστευση, ενώ παράλληλα ζητεί η πρωτοβουλία για τη σύγκληση του Συμβουλίου να περιλαμβάνει και την πρόβλεψη για επείγουσα διάθεση κονδυλίων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση «αυτού του ανθρωπιστικού προβλήματος που επιδεινώνεται διαρκώς, στο πλαίσιο της ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών».

Ο κ. Τσίπρας άφησε επίσης αιχμές για τη στάση της ΕΕ απέναντι στο θέμα του μεταναστευτικού, τονίζοντας ότι οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες δεν είχαν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας συκοφαντεί την πατρίδα του

Μετά τη γνωστοποίηση της επιστολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «συκοφαντεί την πατρίδα του, αποσκοπώντας στην κατάργηση της FRONTEX και την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών, όπως προβλέπει και το πρόγραμμα των περιθωριακών κομμάτων που τον στηρίζουν».

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, που σέβεται πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προστατεύοντας παράλληλα τα σύνορά της, που είναι και ευρωπαϊκά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημείωνε: «Αιδώς κ. Κεδίκογλου. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Υπάρχουν και νεκροί».

Στη συνέχεια, ο Σίμος Κεδίκογλου ανταπαντώντας στο σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «αυτός που επιχειρεί να κερδοσκοπήσει πάνω σε μία τραγωδία, κατηγορώντας την ίδια τη χώρα του, αυτός πρέπει να ντρέπεται».