Σφοδρή επίθεση κατά των «58» εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το στέλεχος του κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης

Όπως επεσήμανε, οι 58 «δεν μπορούν να αμφισβητούν το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας το σαν “μίασμα”, ούτε να υποδεικνύουν τη διάλυσή του, ενώ παράλληλα να θέλουν να το χρησιμοποιούν για τις επιδιώξεις τους». 

Κλιμακώνοντας την κριτική του, ο κ. Καρχιμάκης επεσήμανε ότι «εάν θέλουν μπορούν να συμπαραταχθούν και αυτοί και όποιοι άλλο θέλουν στην προσπάθεια με κορμό το ΠΑΣΟΚ».

«Δεν μπορεί κανείς να καπηλεύεται τη δημοκρατική παράταξη», επεσήμανε ο κ. Καρχιμάκης και συνέχισε λέγοντας πως «τα μνημόσυνα με ξένα κόλυβα πρέπει να τελειώσουν».

Προσέθεσε παράλληλα πως «συμπαράταξη να είναι με κορμό το ΠΑΣΟΚ (...) και βεβαίως χωρίς ηγεμονισμούς» και τόνισε ότι «δεν μπορούμε πηγαίνοντας προς τις ευρωοεκλογές να περνάει το μήνυμα ότι εάν το αποτέλεσμα είναι σε θετική κατεύθυνση το επέτυχαν οι “58” και εάν είναι δυσάρεστο, θα φταίει το ΠΑΣΟΚ».

Κατά τα άλλα, ο κ. Καρχιμάκης επεσήμανε ότι ο πολιτικές που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ ενόψει ευρωεκλογών θα πρέπει να δημιουργούν τις «προϋποθέσεις παραγωγής νέου πλούτου ,που θα εκπέμπουν ελπίδα για όσους αποτέλεσαν τα μόνιμα θύματα της κρίσης».

«Χρειάζονται πολλαπλά θετικά σοκ από πολιτικές που θα αλλάζουν την ψυχολογία των ανθρώπων  που διαχρονικά μας στήριξαν» επεσήμανε ο κ. Καρχιμάκης και προσέθεσε ότι «όποια ανασύσταση θέλει περιεχόμενο ,το περιεχόμενο αποδοχή κοινωνική ,και η κοινωνική αποδοχή να παράγει πολιτικό αποτέλεσμα ...και ελπίδα».