Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι άκρως επικίνδυνη για το λαό η απόφασή της "να στηρίξει και να συμμετέχει στη σφαγή και το διαμελισμό της Λιβύης με αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία, τις βάσεις και άλλες διευκολύνσεις, με γνώμονα τα ειδικά και γενικότερα συμφέροντα της πλουτοκρατίας".

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εμπλέκει την Ελλάδα σε ένα νέο γύρο οξυμένων ανταγωνισμών και ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή, ενώ προσθέτει ότι "μεγάλες ευθύνες έχει η ΝΔ, αλλά και τα κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη, που συμφωνούν με τον ληστρικό πόλεμο και με την ελληνική συμμετοχή".

Ο λαός, καταλήγει το ΚΚΕ, έχει χρέος και καθήκον να παλέψει αποφασιστικά κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της συμμετοχής της χώρας, κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που υποστηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Οι εξελίξεις στην Λιβύη κυριάρχησαν σήμερα στις εργασίες της 2ης διεθνούς αντιιμπεριαλιστικής συνάντησης που οργάνωσαν στα Χανιά η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης.

Στη συνάντηση συμμετέχουν εκπρόσωποι από 11 χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, η Βουλγαρία, το Ιράν, το Ισραήλ, η Κροατία, η Κύπρος, ο Λίβανος, η Παλαιστίνη, η Σερβία, η Συρία και η Τουρκία.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του παγκοσμίου συμβουλίου ειρήνης Θανάση Παφίλη "η κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, από όλες τις πλευρές".

Ο κ. Παφίλης υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει στις όποιες επιχειρήσεις. "Δυστυχώς η χώρα μας με την πολιτική που ακολουθεί και η σημερινή, αλλά και οι παλαιότερες κυβερνήσεις, έχει εμπλακεί σε όλες αυτές τις επιθετικές δραστηριότητες. Η συνάντηση μας είναι δραματικά επίκαιρη καθώς σήμερα, έχομε στην πράξη την έναρξη ενός νέου πολέμου κατά της Λιβύης. Ένας πόλεμος, στον οποίο συμμετέχεις και η Ελλάδα, που δεν έχει κανένα λόγω να συμμετέχει, ο πόλεμος δεν γίνεται για να έλθει η δημοκρατικά στη Λιβύη είναι υποκρισία αυτό που λέγεται, γιατί όλοι αυτοί που εξαπολύουν τον πόλεμο πριν 2-3 μήνες ήταν συνομιλητές του Καντάφι".

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση ζήτησαν το κλείσιμο των βάσεων στην Σούδα και την μη συμμετοχή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Οι διοργανωτές κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν αύριο Κυριακή μαζικά το "παρών" στην κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας.

Όσοι συμμετέχουν θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την βάση.