Το ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του διευκρίνιζει την αντίθεση του σε οποιουδήποτε είδους στρατιςτική επέμβαση στη Λιβύη.

"Ως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Η βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι δεν αντιμετωπίζεται με τη βαρβαρότητα μιας ΝΑΤΟϊκής επέμβασης. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές για όλη τη Μεσόγειο. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εμπλοκή της Ελλάδας με οποιοδήποτε τρόπο, στη χρησιμοποίηση των εδαφών της και της βάσης της Σούδας.

Το ΝΑΤΟ, το οποίο βαρύνεται με εγκλήματα σε βάρος λαών της ευρύτερης περιοχής μας, δεν μπορεί να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο. Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η διεθνής υποκρισία που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι εκείνοι που βιάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη για δήθεν συμπαράσταση στους εξεγερμένους, δεν βρήκαν λέξη καταδίκης της στρατιωτικής επέμβασης της Σαουδικής Αραβίας για την καταστολή της δημοκρατικής εξέγερσης στο Μπαχρέϊν".

Τη μη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας και άλλων ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων για τη σχεδιαζόμενη επέμβαση κατά της Λιβύης, ζήτησε και  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε παρέμβασή του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της τάσης "Αριστερό Ρεύμα" του Συνασπισμού.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι "συνιστά ντροπή για τη χώρα μας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε να συμμετάσχει και μάλιστα για πρώτη φορά τόσο ενεργά και με τόσα στρατιωτικά μέσα, στην πρώτη γραμμή των προθύμων «ιεράκων» στον βρώμικο πόλεμο κατά της Λιβύης" και προσθέτει ότι η κυβέρνηση "δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα, ερήμην, μάλιστα, του ελληνικού λαού, ερήμην και αυτής της Βουλής, να εμπλέκει τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες και τυχοδιωκτισμούς, που έχουν επικίνδυνες, άμεσες και μεσοπρόθεσμες συνέπειες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό".

TAGS