Συγκυβέρνηση Δεξιάς με Αριστερά επιθυμούν οι πολίτες

Συγκυβέρνηση Δεξιάς με Αριστερά επιθυμούν οι πολίτες

Υπέρ μιας συγκυβέρνησης εμφανίζονται οι Έλληνες ψηφοφόροι στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του «Εθνους της Κυριακής». H πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσαν υπέρ του συμβιβασμού Αριστεράς και Δεξιάς προκειμένου να συγκυβερνήσουν.

Υπέρ του μεγάλου κυβερνητικού συμβιβασμού είναι το 58% των πολιτών, ενώ το 39% διαφωνεί, ενώ η συγκεκριμένη τάση διαπερνά όλο το κομματικό φάσμα. Συγκεκριμένα, με αυτό το ενδεχόμενο συμφωνεί το 65% των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και το 45% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, θετικά απαντά το 79% της ΔΗΜΑΡ, το 64% του ΠΑΣΟΚ, το 59% των Ανεξάρτητων Ελλήνων το 45% της Χρυσής Αυγής και το 34% του ΚΚΕ.

Ακόμη, όπως προκύπτει από την έρευνα, η πλειοψηφία των πολιτών (61%) τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, ενώ το 36% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Η ίδια δημοσκόπηση της Metron Analysis έχει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, καθώς το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί χρήσιμη τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία της χώρας το νέο έτος, το 47% εκτιμά ότι θα είναι χειρότερη από τη χρονιά που έφυγε. Το 28% απάντησε ότι θα είναι ίδια, ενώ το 23% ότι θα είναι καλύτερη. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο