Υπέρ μιας συγκυβέρνησης εμφανίζονται οι Έλληνες ψηφοφόροι στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του «Εθνους της Κυριακής». H πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσαν υπέρ του συμβιβασμού Αριστεράς και Δεξιάς προκειμένου να συγκυβερνήσουν.

Υπέρ του μεγάλου κυβερνητικού συμβιβασμού είναι το 58% των πολιτών, ενώ το 39% διαφωνεί, ενώ η συγκεκριμένη τάση διαπερνά όλο το κομματικό φάσμα. Συγκεκριμένα, με αυτό το ενδεχόμενο συμφωνεί το 65% των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και το 45% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, θετικά απαντά το 79% της ΔΗΜΑΡ, το 64% του ΠΑΣΟΚ, το 59% των Ανεξάρτητων Ελλήνων το 45% της Χρυσής Αυγής και το 34% του ΚΚΕ.

Ακόμη, όπως προκύπτει από την έρευνα, η πλειοψηφία των πολιτών (61%) τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, ενώ το 36% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Η ίδια δημοσκόπηση της Metron Analysis έχει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, καθώς το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί χρήσιμη τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία της χώρας το νέο έτος, το 47% εκτιμά ότι θα είναι χειρότερη από τη χρονιά που έφυγε. Το 28% απάντησε ότι θα είναι ίδια, ενώ το 23% ότι θα είναι καλύτερη.