Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ανοιχτό προσκλητήριο σε όλα τα κόμματα και τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς να συμμετάσχουν στην Συνδιάσκεψη για τις ευρωεκλογές συμπεριλαμβανομένης και της ΔΗΜΑΡ απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας όμως παράλληλα την αγωνία του για την κατάσταση στην χώρα την οποία χαρακτήρισε «ζοφερή κι επικίνδυνη».

Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ αφορά ακόμη και την Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος  κάλεσε τους 58 να αντιληφθούν ότι πρέπει να σέβονται το ΠΑΣΟΚ και να το αποδεχτούν όπως είναι τώρα, όχι μόνο λόγω της ιστορικής του διαδρομής. Επί της ουσίας ζήτησε από τους 58 να δείξουν σεβασμό και στο σημερινό ΠΑΣΟΚ με τα όποια του ποσοστά  κατανοώντας την σημασία που έχει η συμμετοχή του στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στις ευρωεκλογές η Ελιά θα κατέβει υπό την σημαία του ΕΣΚ και οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο θα αναδειχθούν με διαφανείς ανοιχτές διαδικασίες. «Δεν είναι δυνατόν οι πρόεδροι των κομμάτων να ορίζουν τους υποψηφίους» είπε και τόνισε ότι στην ευρωλίστα πρέπει να μετέχουν νέα και άξια πρόσωπα.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας ενώπιον στελεχών του ΠΑΣΟΚ από όλη την χώρα και εκπροσώπων νομαρχιακών επιτροπών τόνισε ότι στην κοινή οργανωτική επιτροπή που θα συσταθεί για την Συνδιάσκεψη οι θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς θα παραμείνουν κενές για να της υπενθυμίζουν ότι είναι ευπρόσδεκτη στην υπόθεση της «Ελιάς».

Αναφερόμενος στην οικονομία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «φάγαμε τον γάιδαρο κι έμεινε μόνο η ουρά κι ότι είναι κρίμα από τον Θεό να μην κεφαλαιοποιήσουμε τις θυσίες». Ωστόσο, πρόσθεσε «κινδυνεύουμε να χάσουμε το κοινωνικό και εθνικό στοίχημα γιατί ακυρώνονται από την πλευρά όλης της αντιπολίτευσης οι στοιχειώδεις προσπάθειες ευθύνης και συναίνεσης».

Πρόσθεσε ότι οι διεθνείς παράγοντες , από την Τρόικα , ως το ΔΝΤ, τις ΗΠΑ και τις διεθνείς αγορές θα πρέπει να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα του ελληνικού ναού και να καταλάβουν ότι η χώρα είναι έτοιμη να βγει από το Μνημόνιο.