Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Τέλος στην εσωστρέφεια που είχε  δημιουργήσει το θέμα του χρέους –μετά τις αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών  της αξιωματικής αντιπολίτευσης -επιχείρησε να βάλει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με  ρήτρα ανάπτυξης, ανεξάρτητα από το αν αυτό χαρακτηριστεί ως 'επαχθές' ή όχι, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής ρύθμισης για το χρέος τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης. Τώρα το ακριβές  ποσοστό του επαχθούς χρέους-είπε- θα μπορούσε να προσδιορισθεί από μια λογιστική επιτροπή έλεγχου όπως άλλωστε είχαμε προτείνει και στο παρελθόν». 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεώρησαν ότι θα έπρεπε να γίνει αυτή η διευκρίνιση  δεδομένου ότι στο εσωτερικό του κόμματος τους είχαν ξεκινήσει οι γκρίνιες για αλλαγή πλεύσης στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr  άρθρο της Σοφίας ΔΕρμετζόγλου που  ανήκει στην «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη  σύμφωνα με το οποίο δεν τηρούνται οι αποφάσεις του συνεδρίου. 

«Η απόφαση του πρόσφατου ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ευθέως για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους λέει χαρακτηριστικά στο κείμενο της . Εξυπακούεται ότι η διαγραφή αυτή, η οποία θα επιδιωχθεί καταρχήν με διαπραγματεύσεις, θα προχωρήσει, εφόσον χρειαστεί, μονομερώς» ανέφερε στο σχετικό άρθρο το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ  και πρόσθετε  «Κι όμως, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή, αν χρειαστεί μονομερώς, του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αποσιωπάται συστηματικά από τα ηγετικά στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προστίθεται σειρά άλλων τοποθετήσεων που ουδέποτε τέθηκαν, συζητήθηκαν και πολύ περισσότερο εγκρίθηκαν, από τα ανώτερα σώματα του ΣΥΡΙΖΑ». 

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε αναλυτικά και  στην τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που κληθεί να κυβερνήσει λέγοντας «Η καταγγελία του μνημονίου , που αποτελεί μια σταθερή δέσμευση μας , είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να αρχίσει για πρώτη φορά η πραγματική διαπραγμάτευση. Σημασία λοιπόν έχει να υπάρχει σχέδιο επιθετικής διαπραγμάτευσης, να πιστεύεις σε αυτό, να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα , να οικοδομείς συμμαχίες και να είσαι αποφασιστικός. Ένα τέτοιο σχέδιο το διαθέτουμε».