Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Μούδιασμα προκαλεί σε μεγάλο κομμάτι των 58 η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει τον έλεγχο των εξελίξεων γύρω από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Γιατί δεν είναι μόνο το νέο...άνοιγμα στην ΔΗΜΑΡ αλλά και η έμμεση -προς το παρόν- πρόσκληση προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη να μπουν στο παιχνίδι που δείχνει πως το ΠΑΣΟΚ αναζητεί κι άλλους συμμάχους, άρα δεν θέλει να εξαρτάται από τους 58 και μόνο. 

Τα όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες στο Κάραβελ αλλά και η αναφορά του στο ότι οι 58 είναι απλώς μία κίνηση, που "δεν επιδιώκουν να λειτουργήσουν ως κόμμα ή ως εκφραστές μιας Παράταξης" προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση ανάλογη με εκείνη που δημιουργήθηκε στο ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα για το ποιος έχει το πάνω χέρι στην ιστορία της "Ελιάς". 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του περιμένουν εναγωνίως τις αντιδράσεις των 58 στην πρόταση που κατέθεσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπό την πίεση ασφαλώς και των στελεχών του κόμματος όπως αποτυπώθηκε στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Όμως όλα δείχνουν ότι οι 58 προσώρας τουλάχιστον δεν θα αντιδράσουν (ούτε θετικά, ούτε αρνητικά) και θα περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από μόνα τους. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες διότι θα καθορίσουν και το κατά πόσο το εγχείρημα της "Ελιάς" θα έχει κάποια τύχη.  

Οι 58 δίνουν βαρύτητα στα όσα ειπώθηκαν εις βάρος τους στο Πολιτικό Συμβούλιο και αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις παθητικά και με λιγότερη αισιοδοξία συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα. 

Έχει σημασία το τι θα ειπωθεί απόψε στην εκδήλωση της Κηφισιάς που γίνεται με πρωτοβουλία των 58 και κυρίως από άποψη σημειολογίας ποιοι από το ΠΑΣΟΚ θα σπεύσουν στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου για να ακούσουν να μιλούν οι Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος.