«Τα προβλήματα της χώρας δεν προκύπτουν από κάποιου είδους ασυνεννοησία ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, αλλά από τις επιλογές που γίνονται και από το τι είδους προγράμματα εφαρμόζονται. Άρα, πρωτίστως μας χωρίζει πάνω σε αυτά τα ζητήματα χάος: Την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ. και εμάς».

Τα παραπάνω τόνισε, μιλώντας στον Bήμα FM, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού.

Όπως είπε, «δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι μια πολιτική που μας έχει γυρίσει χρόνια πίσω και ταυτόχρονα να λες ότι δεν συνεννοούμαστε». «Να συνεννοηθούμε σε τι; Για να συνεχίσουμε τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Φαρμακονήσι, με το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες, επανέλαβε τη θέση πως οι πρώτες αντιδράσεις από μέρους του υπουργού Ναυτιλίας και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου «δείχνουν ποιες είναι όχι μόνο οι διαθέσεις τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι διακατέχονται από ένα πλεόνασμα πολιτικής αναισθησίας και από μια κοντόθωρη διάθεση πολιτικής εκμετάλλευσης του προβλήματος».