current views are: 1

27 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση20:40

Γεωργιάδης: Θετικές οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Υγείας

Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). 

Δημοσίευση 20:40’
αρθρο-newpost

Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). 

Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και η γενική γραμματέας του υπουργείου Χριστίνα Παπανικολάου.

Οι βουλευτές παρουσίασαν στον υπουργό τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ, τις οποίες ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε εποικοδομητικές και ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ για την υποστήριξη στο νομοσχέδιο.

«Εμείς δεν θεωρούμε ότι έχουμε το αλάθητο. Αντιθέτως» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι «και μέσα στην Επιτροπή, τώρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση, είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε παρατηρήσεις από τους συναδέλφους, για να κάνουμε το νομοσχέδιο πιο λειτουργικό».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «κοινός στόχος όλων μας είναι να φτιάξουμε μια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δημόσια, καθολικής προσβάσεως που θα δώσει στον Έλληνα πολίτη επιτέλους την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που του αξίζει».

Μετά τη σημερινή συζήτηση αποδείχθηκε ότι οι προτάσεις μας βοήθησαν ώστε να υπάρξει μια αλλαγή σε κατευθύνσεις και να υπάρξει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής και υπεύθυνος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Κληθείς ο υπουργός να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία θα αποτελέσει ταφόπλακα για τη δημόσια υγεία, σημείωσε: 

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ. Τσίπρα να διαβάσει τις ανακοινώσεις που έκανε στην κοινοβουλευτική του ομάδα πριν από τρεις μήνες σε σχέση με τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Να αντιπαραβάλει τη δική του ομιλία με το νομοσχέδιο το οποίο καταθέσαμε. Θα διαπιστώσει ίσως τη μεγαλύτερη ταύτιση απόψεων από οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων. Μου κάνει πραγματικά εντύπωση που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας πολεμούν τόσο πολύ αυτό το νομοσχέδιο, τις βασικές θέσεις του οποίου έχει υποστηρίξει και ο ίδιος προσωπικά κατά το παρελθόν».


σχετικα αρθρα