Με την παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργών, μελών της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του Πέτρου Τατσόπουλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κίνησης των «58» με θέμα την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. 

Στην ομιλία του το μέλος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και κατά της κυβέρνησης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση της ΔΗΜΑΡ όσον αφορά την προσέγγιση με τους «58».

«Για μένα είναι παράξενο που το κόμμα μου επέλεξε να απόσχει. Αν έμπαινε η ΔΗΜΑΡ στον διάλογο θα άλλαζε το τοπίο και για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. Η άρνηση της ΔΗΜΑΡ μειώνει τις δυνατότητες επιτυχίας του εγχειρήματος», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά επαναλαμβάνει, με διαφορετικά λόγια, το «λεφτά υπάρχουν», και χαρακτήρισε το κόμμα «δύναμη απολύτως λαϊκιστική, αντιευρωπαϊκή, έως και επικίνδυνη για τον τόπο».
«Αυτά που τάζει ο κ. Τσίπρας, θα τα βρει έξω από την Κουμουνδούρου, γιατί σε περίπτωση που κερδίσει, θα μαζεύεται ο κόσμος κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα ζητά τα υπεσχημένα», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε παράλληλα την Κουμουνδούρου πως «έχει μαζέψει όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τους νοσταλγούς του Ανδρέα, τους συνεργάτες του Ακη, τη συνδικαλιστική νομενκλατούρα που κατέστρεψε το δημόσιο», επαναλαμβάνοντας με άλλα λόγια τη φράση «λεφτά υπάρχουν».

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Ψαριανός  επισήμανε ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς, θα πρέπει να ενωθεί για να σταματήσει ο εκτροχιασμός της χώρας, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη να γίνει μια πραγματικά Ευρωπαϊκή χώρα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά της κυβέρνησης.

«Βρισκόμαστε σε σκηνικό πόλωσης. Τα δυο μαμούθ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα διστάσουν να ποδοπατήσουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Ποντάρουν και οι δυο στον λαϊκισμό και η ΝΔ και στον αυταρχισμό. Δαιμονοποιούν τον άλλον και οι ενδιάμεσοι είναι ανύπαρκτοι», επεσήμανε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος που έλαβε το λόγο από το ακροατήριο.