«Οικοδομή με τα ίδια υλικά δεν γίνεται» ανέφερε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ασκώντας εκ νέου στην Κίνηση των 58.

«Δεν υπάρχει Αριστερά. Πώς θα συγκροτηθεί Κεντροαριστερά; Είναι συμπαθητικοί άνθρωποι, αλλά είναι Κεντροαριστερά ο κ. Τζαννετάκος;», διερωτήθηκε συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος.

«Μπορεί να λέει ‘Δημοκρατική Συμπαράταξη Καθηγητών Πανεπιστημίου’ και από κάτω ΠΑΣΟΚ; Αν το δεχθούν αυτό, εγώ δεν το ψηφίζω αυτό. Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω. Μπορεί να μην ψηφίσω τίποτα στην κάλπη. Αλλά δεν το ψηφίζω αυτό. Δεν το στηρίζω. ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναγκαστώ να ψηφίσω, με βαριά καρδιά, αλλά αυτό δεν το ψηφίζω, διότι και η γελοιοποίηση έχει όρια», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι οποιαδήποτε κίνηση έχει παλαιά στελέχη κομμάτων ή παλαιούς υπουργούς οποιουδήποτε κόμματος δεν έχει ελπίδα να επικρατήσει ως νεωτερική λύση. «Αν είναι Ν.Δ., συνεχίζει ως Ν.Δ., αναλαμβάνοντας το βάρος να είναι Ν.Δ. Αν είναι ΠΑΣΟΚ, το ίδιο. Αλλά νέα λύση με τα παλαιά υλικά, οικοδομή με τα ίδια υλικά, δεν γίνεται», παρατήρησε.