current views are: 1

28 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση13:58

Ο Βενιζέλος απορρίπτει Γιαννίτση ή Παπαδόπουλο για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου

Δεκάδες ονόματα έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο τραπέζι της «Ελιάς»  ως πιθανά για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ευρωψηφοδελτίου της κεντροαριστεράς και ουσιαστικά του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα. 

Δημοσίευση 13:58’
αρθρο-newpost

Δεκάδες ονόματα έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο τραπέζι της «Ελιάς»  ως πιθανά για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ευρωψηφοδελτίου της κεντροαριστεράς και ουσιαστικά του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Δεκάδες ονόματα έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο τραπέζι της «Ελιάς» ως πιθανά για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ευρωψηφοδελτίου της κεντροαριστεράς και ουσιαστικά του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα. 

Όμως η “Ελιά” φαίνεται  πως δεν έχει φτάσει ακόμη σε εκείνα τα επίπεδα ωρίμανσης που θα τής επιτρέψουν να πάρει αποφάσεις για πρόσωπα. 

Καταρχήν θα πρέπει να ξεπεραστούν σημαντικότερα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η αμοιβαία καχυποψία μεταξύ των 58 και του ΠΑΣΟΚ, η διαφωνία για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη των υποψηφίων (κάλπες, δημοψήφισμα) αλλά και το κορυφαίο ζήτημα του τίτλου του ευρωψηφοδελτίου. 

Η αλήθεια είναι ότι κυρίως από την πλευρά των 58 έχει ξεκινήσει μία δειλή προσπάθεια προσέγγισης διαφόρων προσώπων του χώρου, όμως τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Απλούστατα διότι οι 58 δεν μπορούν από μόνοι τους να αποφασίσουν για τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Είναι ενδεικτικό πως όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος πληροφορήθηκε πως η Πρωτοβουλία των 58 έκανε κρούση  στον Τάσο Γιαννίτση, άλλαξε χιλιάδες χρώματα και είπε στους συνομιλητές του: “Είπαμε να βάλουμε νέα πρόσωπα”… 

Στο διάστημα που απουσίαζε στο εξωτερικό τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον πληροφόρησαν πως έγινε πρόταση και στον Ανδρέα Παπαδόπουλο να ηγηθεί του σχήματος. Ο Βενιζέλος το άφησε ασχολίαστο όμως οι συνομιλητές του τόνιζαν: “Μα είναι δυνατόν να δεχτεί να μπει επικεφαλής ένα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ με τόσα εσωτερικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ”; 

Για την πρωτιά ενδιαφέρονται κι άλλοι. Όπως για παράδειγμα ο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος Αντώνης Σαουλίδης από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος θεωρεί ότι εάν στηθούν κάλπες έχει την δυνατότητα να φθάσει στην κορυφή μέσω των μηχανισμών Ανδρουλάκη-Σκανδαλίδη που κατά κοινή ομολογία ελέγχουν το κόμμα. 

Υπάρχουν κι άλλες προτάσεις, όπως αυτή που εμφανίζει τον Βενιζέλο να προτείνει για επικεφαλής κάποιον παπανδρεϊκό! Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ακουστεί το όνομα του Παύλου Γερουλάνου ο οποίος έδωσε το παρών και στην πρόσφατη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ. 

Επίσης έχει ακουστεί το όνομα του Κυριάκου Πιερρακάκη στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου που τυγχάνει όμως αποδοχής από τους 58 αλλά και του Γιώργου Παγουλάτου ο οποίος όμως εάν στηθούν κάλπες θα πέσει …θύμα του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει δρόμος ακόμη για την επιλογή του επικεφαλής.


σχετικα αρθρα