current views are: 1

28 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση14:22

Οι στρατηγοί της Άγκυρας πίσω από τη «μάχη της τσιπούρας» σε Ίμια και Ζουράφα

Προβληματισμό προκαλεί στο Πεντάγωνο η εμφάνιση δεκάδων Τούρκων ψαράδων που πηγαίνουν στη Ζουράφα για να ρίξουν τα δίχτυα τους.

Δημοσίευση 14:22’
αρθρο-newpost

Προβληματισμό προκαλεί στο Πεντάγωνο η εμφάνιση δεκάδων Τούρκων ψαράδων που πηγαίνουν στη Ζουράφα για να ρίξουν τα δίχτυα τους.

Προβληματισμό προκαλεί στο Πεντάγωνο η εμφάνιση δεκάδων Τούρκων ψαράδων που πηγαίνουν στη Ζουράφα για να ρίξουν τα δίχτυα τους.

Μέχρι τώρα οι Τούρκοι αλιείς «πολιορκούσαν» τα Ίμια για να γεμίσουν τις τράτες τους με τσιπούρες εις βάρος βέβαια των Ελλήνων ψαράδων που εκδιώχνονταν από τις ακταιωρούς τις οποίες έστελναν οι στρατηγοί της Άγκυρας, ώστε να αμφισβητηθεί έτσι και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των συγκεκριμένων βραχονησίδων.

Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατεί μεγάλη αναστάτωση γύρω από τα Ίμια τους δύο πρώτους μήνες κάθε έτους. Από φέτος ,όμως, το πρόβλημα επεκτάθηκε. Το ίδιο σκηνικό έχει στηθεί και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα γύρω από τη Ζουράφα.  Ξαφνικά η θαλάσσια περιοχή γέμισε και εκεί από δεκάδες Τούρκους ψαράδες που δείχνουν… προτίμηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Αξιωματούχοι του Ελληνικού Πενταγώνου εκτιμούν ότι όλο αυτό  δεν είναι τυχαίο.

Οι Τούρκοι αλιείς όπως  φάνηκε  πηγαίνουν με θράσος εκεί γνωρίζοντας ότι πίσω τους ακριβώς βρίσκονται οι ακταιωροί έτοιμες να δημιουργήσουν επεισόδια.

Στο Πεντάγωνο εκτιμούν  ότι οι Τούρκοι ψαράδες δεν επέκτειναν τη δραστηριότητά τους τυχαία γύρω από τη Ζουράφα. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, όπως λένε  αναφέρουν κάποιοι αξιωματούχοι.

Το αποτέλεσμα τώρα για την Ελλάδα είναι ο διπλός «πονοκέφαλος».

Όλα αυτά βέβαια εντάσσονται σε ένα γενικευμένο κλίμα που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι στρατηγοί της Άγυρας στο Αιγαίο, καθώς υπάρχει ένα μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τα Θεοφάνεια και μετά. Επίσης σημειώθηκαν και υπερπτήσεις τουρκικών στρατιωτικών μέσων πάνω από ελληνικά ακριτικά νησιά.

  Γ.Κοκ.


σχετικα αρθρα