Με τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανγκ Ντολντ, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την αποχώρησή του από την Πρεσβεία, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, με τον Γερμανό πρεσβευτή να επισημαίνει ότι φεύγει από την Ελλάδα με τις καλύτερες αναμνήσεις. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μανιάτης υπογράμμισε την καλή συνεργασία που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα, αναφέροντας και τα ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια που υπάρχουν, ιδιαίτερα στους τομείς της εξασφάλισης ενεργειακής επάρκειας, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας, όπου οι δύο χώρες έχουν σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στον Γερμανό αξιωματούχο στα νέα του καθήκοντα, ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να δουλεύει και από το νέο του πόστο για την προώθηση των σχέσεων της Ελλάδας και τη Γερμανίας.