Παρέμβαση στο θέμα που έχει προκύψει για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι τα ΜΥΣΥΦΑ στην Ελλάδα είναι διατιμημένα προϊόντα και είναι σε πολύ χαμηλές τιμές.

Γι’ αυτό άλλωστε, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στη «Δεύτερη συνάντηση του Οικοσυστήματος Ηλεκτρονικής Υγείας», και η βιομηχανία πιέζει για αύξηση των τιμών αυτών, γιατί θεωρεί ότι είναι πολύ χαμηλές.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «η αγορά του φαρμάκου είναι μία ιδιαίτερη αγορά, στην οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν επακριβώς οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς», ενώ κληθείς να σχολιάσει τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος προωθεί την απελευθέρωση διάθεσης και τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, ο κ. Γεωργιάδης, επισήμανε ότι δεν αντιδικεί με τον υπουργό Ανάπτυξης, τον οποίο «σέβεται πάρα πολύ», όπως και την προσπάθειά του για τις μεταρρυθμίσεις. «Με τον κ. Χατζηδάκη έχουμε εξαιρετική συνεργασία, θα βρεθούμε τις επόμενες ημέρες και θα βρούμε τη βέλτιστη λύση για την κυβερνητική πολιτική», ανέφερε.