Στην συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ρώμη στο τέλος Φεβρουαρίου, όπου θα αποφασισθεί η εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, πρόκειται να παραβρεθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Αυτό το αποκάλυψε ο ίδιος σε γεύμα αργά το βράδυ που είχε με δημοσιογράφους, παρουσία ηγετικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ

Ο κ. Κουβέλης μάλιστα ανέφερε ότι έχει προσκληθεί από τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωσοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς ενώ υπογράμμισε ότι είναι δεδομένο πως οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει η ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δεν υπάρχει μονοπώλιο στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και επεσήμανε πως η προσπάθεια που κάνει το κόμμα να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν είναι «παρασιτική», όπως την έχει κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ
 
Σχετικά με τους 58 ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα διασπασθεί, και πως το πρόβλημα αφορά αυτή τη στιγμή δυο πρόσωπα (σ.σ Ανδρέα Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό) και εκτίμησε ότι σε κάθε περίπτωση αν προχωρήσει η συνεργασία τους με τις άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς θα είναι, όπως είπε , κουτσή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε ιδιαίτερα θετική αναφορά στην στάση που τηρεί το ηγετικό στέλεχος, Σπύρος Λυκούδης και εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα θα πετύχει καλό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.
 
Ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι αθλιότητες τα σενάρια ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας , ενώ για το μεγάλο πρόβλημα του χρέους ο κ. Κουβέλης είπε ότι θα πρέπει να γίνει σκληρή διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωσή του.