Κουβέλης: Θα μπούμε στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Κουβέλης: Θα μπούμε στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Στην συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ρώμη στο τέλος Φεβρουαρίου, όπου θα αποφασισθεί η εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, πρόκειται να παραβρεθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Αυτό το αποκάλυψε ο ίδιος σε γεύμα αργά το βράδυ που είχε με δημοσιογράφους, παρουσία ηγετικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ

Ο κ. Κουβέλης μάλιστα ανέφερε ότι έχει προσκληθεί από τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωσοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς ενώ υπογράμμισε ότι είναι δεδομένο πως οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει η ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δεν υπάρχει μονοπώλιο στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και επεσήμανε πως η προσπάθεια που κάνει το κόμμα να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν είναι «παρασιτική», όπως την έχει κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ
 
Σχετικά με τους 58 ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα διασπασθεί, και πως το πρόβλημα αφορά αυτή τη στιγμή δυο πρόσωπα (σ.σ Ανδρέα Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό) και εκτίμησε ότι σε κάθε περίπτωση αν προχωρήσει η συνεργασία τους με τις άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς θα είναι, όπως είπε , κουτσή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε ιδιαίτερα θετική αναφορά στην στάση που τηρεί το ηγετικό στέλεχος, Σπύρος Λυκούδης και εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα θα πετύχει καλό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.
 
Ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι αθλιότητες τα σενάρια ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας , ενώ για το μεγάλο πρόβλημα του χρέους ο κ. Κουβέλης είπε ότι θα πρέπει να γίνει σκληρή διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωσή του.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο