Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου για τον δήμο της Αθήνας βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα εν όψη των εξελίξεων σε αυτό το θέμα  αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα.  

Το ερχόμενο Σάββατο πάντως η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να εγκρίνει την υποψηφιότητα στην οποία θα έχει καταλήξει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι τις επόμενες ώρες ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει σε επαφή με τους επικρατέστερους υποψηφίους προκειμένου να καταλήξει στο όνομα που θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. 

Όπως λένε μάλιστα τα στελέχη της Κουμουνδούρου απόφασή του είναι να επιστρατεύσει κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη  στη μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών  προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι αυτή η εκλογική αντιπαράθεση θα δρομολογήσει και την πτώση της κυβέρνησης δεδομένου ότι  η όλη διαδικασία  θα πάρει την μορφή δημοψηφίσματος. 

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές και διεργασίες οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα είναι αισιόδοξοι ότι τις επόμενες ώρες θα έχουν καταλήξει στο πρόσωπο του υποψηφίου αφού η  επιλογή για το αξίωμα του δημάρχου στάθηκε τελικά πιο πολύπλοκη διαδικασία   απ ότι περίμεναν δεδομένου ότι  μια σειρά από παράγοντες έπαιξαν  και παίζουν τον δικό τους ρόλο. 

Τα διλήμματα στα οποία είχαν να απαντήσουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ήταν πολλά. 

Άντρας ή γυναίκα. Κομματικός ή ανένταχτος. Νέος ή παλιοσειρά ήταν κάποια από τα ερωτήματα τα οποία έπρεπε να σταθμίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξουν σε πέντε πρόσωπα. 

Άλλο ένα πρόβλημα το οποίο έπρεπε να αντιμετωπίσουν ήταν αυτό των διαρροών που έφερε και πολλά προβλήματα. Το γεγονός ότι κάθε όνομα που έπεφτε ως ιδέα στο τραπέζι των συζητήσεων την επομένη ημέρα βρισκόταν δημοσιευμένο σε εφημερίδες και site έκανε την όλη διαδικασία ακόμα  πιο πολύπλοκη αφού  οι υποψήφιοι θεωρούσαν ότι η δημοσιοποίηση του ονόματος τους λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης. 

Εκτός όλων των άλλων κάποιοι από αυτούς που διερευνήθηκαν για να είναι υποψήφιοι δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για το ότι  για το πόσο μπορεί να βοηθήσει κάποιος στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης από την στιγμή που αυτός ο τομέας έχει απαξιωθεί ιδιαίτερα.