Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, αντί να κατευθυνθεί στην Αθήνα, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μεταφέροντας τον Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες. 

Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του, αμέσως μόλις αποβιβάστηκε σημείωσε ότι ήθελε να δει ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού και κατευθύνθηκε προς το ΤΕΙ Αργοστολίου, όπου μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης και ο γ.γ. δημοσίων έργων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, Στράτος Σιμόπουλος και όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Κεφαλονιάς. 

Ο πρωθυπουργός που διανυκτέρευσε στο νησί για να επισκεφθεί το πρωί τις πληγείσες περιοχές και τους κατοίκους που δοκιμάζονται από το σεισμό της Κυριακής, ενημερωνόταν συνεχώς το τελευταίο διήμερο στις Βρυξέλλες για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση και έδινε εντολές για την αποκατάσταση των ζημιών και τη λήψη μέτρων τα οποία ανακοίνωσε άμεσα η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων. 

Ο Μεσσήνιος πολιτικός πάντως έδειξε την «τρέλα» του και την ευαισθησία του για αυτά τα ζητήματα, όταν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost επιβιβάστηκε χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 7 στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο, που τον περίμενε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχοντας ολοκληρώσει τη συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν. 

Ο κ. Σαμαράς μπήκε αμέσως στο πιλοτήριο και ζήτησε από τον χειριστή του αεροσκάφους να σχεδιάσει πορεία για το νησί του Ιονίου, αντί της Αθήνας που ήταν ο αρχικός προορισμός. Ο πιλότος ξεκίνησε αμέσως τον σχεδιασμό νέας πορείας και ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς την καμπίνα για να ενημερώσει τα μέλη της κυβερνητικής αποστολής που τον συνόδευαν και δεν είχαν ιδέα για την απόφασή του αυτή. Ωστόσο η αλλαγή στο πρόγραμμα δεν προκάλεσε έκπληξη στους συνεργάτες του, που γνωρίζουν τον αποφασιστικό χαρακτήρα του κ. Σαμαρά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς μετά τους σεισμούς που είχαν χτυπήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, έμενε για μεγάλο διάστημα στον καταυλισμό των σεισμοπλήκτων, ενώ ακόμη και δύο χρόνια μετά, ως υπουργός στην οικουμενική κυβέρνηση, επισκεπτόταν συχνά τα καταλύματα των πληγέντων, ζητώντας παράλληλα, επίμονα από τους συναδέλφους του να προχωρήσουν οι αποφάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανοικοδόμηση της πόλης.