«Δεν θα επιτρέψουμε να κάνετε δώρο σε έναν ιδιώτη το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας» τόνισε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Ρύθμιση Θεμάτων της ΑΔΜΗΕ ΑΕ».

Σύμφωνα με την κ. Μακρή « η συγκυβέρνηση ξεπουλά το εθνικό δίκτυο μεταφοράς ενέργειας, καθιστώντας τη χώρα ενεργειακά εξαρτημένη από τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο κ. Σαμαράς, πιστός και υποτελής στις μνημονιακές προσταγές της Τρόικα και των δανειστών αθετεί τις δηλώσεις του στο Ζάππειο ΙΙ και τις προγραμματικές δηλώσεις του στην Βουλή τον Ιούλιο του 2012 όπου είχε δηλώσει ότι «τα δίκτυα δεν πωλούνται», προδίδοντας τον κόπο, τον ιδρώτα και τις θυσίες όλων των Ελλήνων που «έχτισαν» το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από το υστέρημά τους». 

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», όπως τόνισε η Ραχήλ Μακρή «δεν θα γίνουμε συνυπεύθυνοι στις δολοπλοκίες και τις υπόγειες συμφωνίες. Έχουμε την ηθική υποχρέωση να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Έθνους και το πράττουμε στην κρίσιμη στιγμή.

 Ό,τι και να αποφασίσετε έχουμε το υπέρτατο καθήκον να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές των Ελλήνων τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα των προγόνων μας. Και θα το πράξουμε» κατέληξε.