Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Τη σπίθα άναψε μια δημοσκόπηση...ωστόσο η έκταση που πήρε το θέμα δείχνει πως πρόκειται για ένα σενάριο που πολλοί επεξεργάζονταν αλλά δίσταζαν να εκστομίσουν.
 
Το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές αν και επισήμως ξορκίζεται και από τις δύο πλευρές...διατηρείται ψηλά στην επικαιρότητα χάρη στις δηλώσεις των στελεχών κυρίως από την Κουμουνδούρου. 
 
Η σημερινή δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου από το βήμα μάλιστα της Βουλής δίνει άλλη σημασία στο σενάριο και δείχνει πως υπάρχουν περιθώρια υπό προϋποθέσεις. 
 
«H ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει τη δύναμή της και γι' αυτό ζητά συγκυβέρνηση, δηλαδή να συγκυβερνήσει το Ναδίρ με το Ζενίθ. Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό και να σώζει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό δεν πιστεύω οι συνάδερφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
 
Ο κ.Γλέζος λοιπόν «μοίρασε» μπαλάκια και στα δύο κομματικά στρατόπεδα. Αφενός μεν στη ΝΔ στην οποία έθεσε το θέμα της ουσιαστικής αλλαγής πολιτικής ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν αλλά και στους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους κάλεσε ανοιχτά με την τοποθέτησή του να πάρουν θέση. 
 
Και αν και επίσημα και οι δύο πλευρές αρνούνται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συνεργασία θέτοντας θέμα ιδεολογικών διαφορών φαίνεται πως η εκλογική Δευτέρα που θα ξημερώσει, όποτε και αν γίνει αυτό, θα φέρει το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 
 
Και αυτό γιατί με τις μέχρι τώρα μετρήσεις δεν φαίνεται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει παγιώσει πλέον το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις να αποσπά την πολυπόθητη αυτοδυναμία ενώ δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεργασίες με άλλους χώρους. 
 
Πριν τον Μανώλη Γλέζο και παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη τη χαραμάδα συνεννόησης είχε ανοίξει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης υποστηρίζοντας πως Τσίπρας και Σαμαράς θα μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το μείζον θέμα του χρέους. 
 
Ο δρόμος μέχρι την πρώτη προγραμματισμένη εκλογική στάση του Μαΐου είναι ακόμα μακρύς και σίγουρα η σημερινή δήλωση Γλέζου θα ανοίξει έναν νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης με στόχο της συνεργασία.