Την κατηγορηματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. επανέλαβε στην Ολομέλεια της Βουλής ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ν. Βούτσης. «Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα την χρεωθείτε μόνοι σας, όχι ο λαός, ούτε η Αριστερά», τόνισε.

«Αλλά γι αυτά τα οποία συζητάμε εδώ και καιρό, τα τόσο σοβαρά, πόσο ασχολούνται τα δελτία των «8», οι τηλεοράσεις, τα πρωινάδικα, τα χειραγωγημένα από σας στη βάση οικονομικής διαπλοκής και συμφερόντων ΜΜΕ; Γι αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα, που απ΄ όλες τις πτέρυγες της Βουλής αναπτύσσονται στρατηγικές, προσεγγίσεις διαφορετικές...Πόσο ασχολούνται; Καθόλου.

Με τι ασχολούνται; Με την πρόσκληση, λέει, να γίνει ένας μεγάλος συνασπισμός, ένα … coalition γερμανικό στην Ελλάδα. Γιατί; Γιατί μας κάνετε αυτή την πρόσκληση κύριοι της Ν.Δ. μέσα από τις χειραγωγημένες ειδήσεις και μέσα από τις χειραγωγημένες συζητήσεις των ΜΜΕ;

 Είναι σαφέστατο ότι είναι μια πρόσκληση για συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, στην κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή και στην απαξίωση της χώρας. Μας καλείτε να πάρουμε την ευθύνη για ένα ιστορικό ατόπημα και για έναν εγκλωβισμό της Αριστεράς σε μια τέτοια λογική και σε μια τέτοια συμπαιγνία.

 Την απάντηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη δίνει, νομίζω, ο ίδιος ο λαός μας. Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα τη ζήσετε και θα τη χρεωθείτε μόνοι σας. Ούτε η χώρα θα την χρεωθεί, ούτε βέβαια η αριστερά, ούτε οι κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την αγωνία να σταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα».