Επιμέλεια: Τιτίκα Ανουσάκη
 
Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου μέσα στη Βουλή η οποία έθετε προϋποθέσεις για μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ η Κίνηση Ενεργών Πολιτών - κίνηση του Μανώλη Γλέζου- εξέδωσε ανακοίνωση που κάνει λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων. 
 
Επι της ουσίας κάνουν λόγο για ειρωνία του βουλευτή για τα σενάρια περί μεγάλου συνασπισμού και σε καμία περίπτωση για πρόταση συνεργασίας. 
 
«Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. Για όσους το αναπαράγουν....ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν  σανίδα σωτηρίας», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Εν τω μεταξύ είχαν προηγηθεί και οι δηλώσεις του Νίκου Βούτση στη Βουλή που είχε χαρακτηρίσει τα σενάρια ως πρόσκληση «συνενοχής» και συμβιβασμό «καταστροφής» επισημαίνοντας προς την κυβέρνηση πως «την Πομπηία που οδηγείτε τα πράγματα θα την χρεωθείτε μόνοι σας».
 
Νωρίτερα ο κ. Γλέζος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει τη δύναμή της και γι' αυτό ζητά συγκυβέρνηση, δηλαδή να συγκυβερνήσει το Ναδίρ με το Ζενίθ. Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό και να σώζει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό δεν πιστεύω οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ».
 
Η δήλωση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Κουμουνδούρου καθώς φούντωσε τα σενάρια συνεργασίας που ξορκίζουν και που θεωρούν ότι διακινουνται από την πλευρά της κυβέρνησης για να «ροκανίσουν» το εκλογικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ