Συνάντηση Μιχελάκη με τον Επίτροπο Χαν για ευρω-βοήθεια στην Κεφαλονιά

Συνάντηση Μιχελάκη με τον Επίτροπο Χαν για ευρω-βοήθεια στην Κεφαλονιά

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μετά την επιστροφή του από την Κεφαλονιά χθες το βράδυ, όπου μετέβη κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου αμέσως μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, επικοινώνησε με τη Mόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ) στην ΕΕ, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα εξασφάλισης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το σεισμόπληκτο νησί.

Όπως συμφωνήθηκε, ο υπουργός θα  συναντηθεί με τον Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου και ώρα 13.30, για να συζητήσουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην Ελληνική Κυβέρνηση και τους πολίτες της Κεφαλονιάς  για τα δεινά που προκλήθηκαν από το σεισμό. 

Ο Επίτροπος Χαν διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι η Κομισιόν θα εξετάσει με προσοχή την ελληνική πρόταση ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, υπενθυμίζοντας παράλληλα τους όρους και τις προϋποθέσεις ενεργοποίησης του Ταμείου.
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο