«Είμαστε πάντοτε υπέρ της απλής ανόθευτης αναλογικής, συνεχίζουμε και τώρα. Θα είμαστε και αύριο ως κυβέρνηση» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ.  

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι πάγια θέση. Θα υποστηρίξουμε την απλή αναλογική. Εμείς θα στηρίξουμε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για απλή αναλογική».

«Η αυτοδυναμία μας θα προκύψει μόνο με αυτόν τον εκλογικό νόμο που υπάρχει. Δυσχαιρένεται με απλή αναλογική. Δε θα βάλουμε την αυτοδυναμία πάνω από τις αρχές μας» είπε ακόμα.

Για τις δηλώσεις του κ. Γλέζου, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα, ο Μανώλης ο Γλέζος μιλούσε ειρωνικά. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο ούτε στα πιο εφιαλτικά όνειρα του οποιουδήποτε».

Σχολιάζοντας άρθρο του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑΠαναγιώτη Κοσμά στον ιστότοπο Iskra, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «φιλοξενεί άρθρα που ασκούν κριτική στην ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κάθε αρθρογράφος υπογράφει και είναι υπεύθυνος γι' αυτά που γράφει».