Έντονη ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου στην επίθεση του Ότμαρ Κάρας αντιπροέδρου του Ευροκοινοβουλίου και μέλους της επιτροπής ελέγχου της τρόικας προς τον Αλέξη Τσίπρα. 

Σε κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, Π. Λαφαζάνη και Ν. Βαλαβάνη και του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή,  αναφέρουν πως οι «ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Κάρας σε βάρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της επιτροπής με την αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου γεννούν ερωτηματικά»

«Ο κ. Κάρας, εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά στην Επιτροπή, ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις», αναφέρουν οι βουλευτές και συνεχίζουν: 

«Τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα αλλά την Κύπρο. Τους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς δεν υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου».

Στη δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν πως «στη συγκεκριμένη συνάντηση παραδόθηκε στην επιτροπή ένα εκτενές και αναλυτικό κείμενο συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δουλειά της επιτροπής αλλά και πως μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης».

«Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της Τρόικα», καταλήγουν.