Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την Κεντροαριστερά και πλέον εστιάζεται στο ποιο από τα δύο κόμματα θα έχει την πρωτοκαθεδρία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς των σοσιαλδημοκρατών. 

Το ραντεβού στην Ρώμη που έδωσε ο Μάρτιν Σουλτς στον Φώτη Κουβέλη προκειμένου η ΔΗΜΑΡ να πάρει μέρος στις εργασίες της Συνδιάσκεψης του ΕΣΚ έχει προκαλέσει την οργή του ΠΑΣΟΚ που θεωρεί ότι πίσω από την σχετική ανακοίνωση εκ μέρους της Αγίου Κωνσταντίνου υπάρχουν υπερβολές και διόγκωση της πραγματικότητας. 

Η Χαριλάου Τρικούπη το τελευταίο διάστημα υπενθυμίζει μονότονα ότι θεσμικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ. Το είπε σε όλους τους τόνους ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την...απιστία του Χάνες Σβόμποντα και το επαναλαμβάνουν τα στελέχη του κυρίως μετά και την αποκάλυψη πως και ο Μάρτιν Σουλτς...λοξοκοιτάζει προς την ΔΗΜΑΡ

Στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχει προσκληθεί επισήμως στην Συνδιάσκεψη της Ρώμης που πραγματοποιείται από το ΕΣΚ. Επομένως εικάζουν ότι ενδεχομένως σε κάποια τηλεφωνική επικοινωνία ο κ.Σούλτς μπορεί και να κάλεσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να παρακολουθήσει την ομιλία του ως υποψηφίου για την Κομισιόν. 

Στην ΔΗΜΑΡ πάντως το έχουν δέσει κόμπο ότι θα ταξιδέψουν ως την Ρώμη, ενώ ο ίδιος ο κ. Κουβέλης έλεγε σε δημοσιογράφους ότι θα πάει στο συνέδριο του ΕΣΚ μαζί με αντιπροσωπεία. 

"Να αντιληφθούν ότι δεν έχουν το μονοπώλιο του σοσιαλισμού" λένε τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ όταν αναφέρονται στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην προοπτική να γίνουν πολλοί στην οικογένεια της σοσιαλδημοκρατίας.

Πάντως το χεράκι τους για την τριβή μεταξύ των δύο κομμάτων φαίνεται πως έχουν βάλει και οι κ.ξ. Σουλτς και Σβόμποντα λέγοντας διαφορετικά πράγματα προς τους δύο, πιθανότατα για να εξασφαλίσουν πόντους ενόψει ευρωεκλογών.