Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έβαλε με την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα ο ευρωβουλευτής  Ότμαρ Κάρας μέλος της επιτροπής που ελέγχει την τρόικα. 
 
Ο κ. Κάρας από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου θέλησε να εκθέσει τον κ. Τσίπρα υποστηρίζοντας πως στη συνάντηση που είχαν στο Στρασβούργο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε ανεπαρκής και απροετοίμαστος, χωρίς προτάσεις ενώ όπως είπε δεν άσκησε καμία κριτική στην τρόικα. 
 
Η οργή στην Κουμουνδούρου περισσεύει και όπως λένε τα στελέχη της εάν δεν είχε γίνει λάθος εκείνη την ώρα στη μετάφραση (σ.σ. το Τσίπρας μεταφράστηκε ως Κύπρος) δεν θα τον είχαν αφήσει να ολοκληρώσει την ομιλία του. 
 
Η επίσημη αντίδραση ήρθε λίγες ώρες μετά με τρεις βουλευτές (Λαφαζάνη, Δρίτσα, Βαλαβάνη) και έναν ευρωβουλευτή (Χουντή) να εκδίδουν μια πύρινη κοινή δήλωση στην οποία τον κατηγορούν ως ψεύτη και συκοφάντη για ανυπόστατους ισχυρισμούς. 
 
Στην Κουμουνδούρου αφήνουν σαφείς αιχμές για σκοπιμότητες στην τοποθέτηση του καθώς αναφέρονται με νόημα στη δήλωσή τους σε « ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά» ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης είπε πως « έκανε απλώς το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά, αλλά δε σεβάστηκε ούτε ιδιότητα του ούτε τη χώρα που βρίσκεται. Πρόκειται για απρέπεια και χοντράδα».
 
Στο στρατόπεδο πάλι της ΝΔ σηκώνουν το θέμα κάνοντας λόγο για μείζον πολιτικό ζήτημα, καθώς όπως λένε αποδεικνύεται πως ο κ. Τσίπρας, λέει άλλα στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό της χώρας κατηγορώντας τον για λαϊκισμό και εξαπάτηση των πολιτών. 
 
Η συνέχεια αναμένεται σήμερα στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο  Ότμαρ Κάρας και κατά τη διάρκεια της οποίας όπως είπε θα επαναλάβει τα ίδια.