Επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχαν στο Στρασβούργο εμφανίστηκε ανεπαρκής και απροετοίμαστος, χωρίς προτάσεις ενώ όπως είπε δεν άσκησε καμία κριτική στην τρόικα. 

Tα όσα είπε χθες ο εισηγητής της έκθεσης για την τρόικα Ότμαρ Κάρας για τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα. Το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας, είπε ο κ. Βενιζέλος, «δείχνει ότι τα λόγια μέσα είναι εύκολα, η διαπραγμάτευση έξω είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ό,τι χωρίς να έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, χειροπιαστό δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ των Ελλήνων». 

Όπως εξάλλου ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, «όλα αυτά που συζητούμε έχουν άμεσο αντίκρισμα, στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στη ζωή όλων των οικογενειών. 'Αρα ας σταματήσουμε τα εύκολα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης και ας συσπειρωθούμε με κριτήριο την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή, προκειμένου να διασφαλίσουμε την έξοδο μας από την κρίση και να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια».