Ενός λεπτού σιγμή τήρησε η Βουλή στη μνήμη των θυμάτων των Ιμίων. Τη σχετική πρόταση υπέβαλε ο προεδρεύων Γ. Καλαντζής, ύστερα από συζήτηση που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος.

«Εκφράζω την τιμή της πολιτείας στη μνήμη των ηρώων των Ιμίων», είπε ο κ. Βενιζέλος. «Τιμή θα αποδώσουμε στους ήρωες όταν αποκαλύψουμε τι έγινε, πως έπεσε το ελικόπτερο και ποιες εντολές δόθηκαν από την κυβέρνηση Σημίτη», απάντησε ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση Σημίτη ως «κυβέρνηση της ντροπής».

Μάλιστα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνδύασε την επέτειο με τη συζήτηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι «την επέτειο της μαύρης νύχτας των Ιμίων στη Βουλή έχουμε ομολογία ήττας και υποχώρησης».

Ευ. Βενιζέλος - Π. Καμμένος στη Βουλή για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι για το τι έγινε στα Ίμια εκείνη τη νύχτα «μπορούμε να μιλήσουμε όπου θέλετε», και πρότεινε αυτό να γίνει στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Επεσήμανε δε ότι ο κ. Καμμένος «τρέφεται» από την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Σημίτη.