Πολιτικά κίνητρα για την εξόντωσή του βλέπει πίσω από τη σύλληψη της συζύγου του και του αδερφού του για φορολογικές παραβάσεις ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος
 
Μιλώντας σε εκπομπή του Star έκανε λόγο για μεθοδευμένη υπόθεση που στόχο είχε τον ίδιο. Όπως εξήγησε εδώ και 10 μήνες η οικονομική αστυνομία έκανε ελέγχους στην εν λόγω επιχείρηση και με την ολοκλήρωση των ελέγχων χωρίς να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν για μια παράβαση 10.000 ευρώ. «Δεν απολογήθηκαν, δεν τους ζήτησαν εξηγήσεις τους πήγαν στο αυτόφωρο για να τους πάρουν οι κάμερες»,  
 
Μερικοί είπε έχουν το βουλευτιλίκι πάνω από την ανθρώπινη ζωή ενώ αποκάλυψε πως και στο παρελθόν τον έχουν απειλήσει με στόχο όπως εκτιμά τη βουλευτική του έδρα στη Β' Αθήνας.«Τέτοια αλητεία δεν την περίμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
 
Ο κ. Γιακουμάτος παραδέχτηκε πως τώρα κατάλαβε την αδικία που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες που συλλαμβάνονται για μικροποσά της τάξης των 500 ευρώ και υποσχέθηκε πως θα τα κάνει «λαμπόγυαλο» μέσα στη Βουλή προκειμένου να αλλάξει ο σχετικός νόμος. 
 
Όπως μάλιστα είπε θα στείλει αίτημα στον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη να αλλάξει ο νόμος καθώς όπως είπε «αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε φασιστικά καθεστώτα». 
 
Όταν ρωτήθηκε γιατί ψήφισε τους νόμους που έφεραν την αδικία και τη φτώχεια στους Έλληνες είπε «τι να κάνω. Ωραία να ρίξω τη Νέα Δημοκρατία αύριο το πρωί. Ποιος θα έρθει; Προστατεύω τη χώρα να μην γίνει Κάιρο».