Τους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου, ως έδρα της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τις εικαστικές συλλογές που εκτίθενται εκεί, παρουσίασε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας στους διαπιστευμένους στην Αθήνα πρεσβευτές των κρατών-μελών της ΕΕ.

Όπως δήλωσε ο κ. Κούρκουλας, «Ελλάδα και πολιτισμός είναι δυο έννοιες ταυτόσημες και το τελικό αποτέλεσμα του Ζαππείου, η διακόσμηση, ο εμπλουτισμός του με πολύ σημαντικά έργα τέχνης, δίνει αυτή τη διάθεση την πολιτιστική, την οποία δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε σαν ελληνική Προεδρία».

Ο τφυπουργός ευχαρίστησε, επίσης, όλους εκείνους που βοήθησαν για να έχουμε, όπως είπε, όλα αυτά τα εκπληκτικά έργα τέχνης, σύγχρονα και παλαιότερα, ενώ σημείωσε ότι στο χώρο του Ζαππείου θα λάβουν χώρα τουλάχιστον 100 συναντήσεις, στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας.

Την αισθητική και εικαστική επιμέλεια των χώρων του Ζαππείου έχει αναλάβει η σκηνογράφος, καθηγήτρια της ΑΣΚΤ, Λίλυ Πεζανού, με τη συμβολή και τη συνεργασία πολιτιστικών φορέων, όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη κ.ά. Παράλληλα, στο χώρο του Ζαππείου, και σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, φιλοξενείται έκθεση με έργα ξένων περιηγητών και πρωτότυπα έργα νέων Ελλήνων ζωγράφων υπό τον τίτλο "Hellas: Genius Loci".