«Ο κ. Τσίπρας καθιέρωσε την σκληρή διαπραγμάτευση δια της σιωπής» σχολίασε ο Άδ. Γεωργιάδης, για τη στάση που -σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας- κράτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή τους στο Στρασβούργο, στις 11 Δεκεμβρίου.

Όπως είπε χθες στη Βουλή ο κ. Κάρας, ο κ. Τσίπρας δεν άσκησε κριτική για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική στην Ελλάδα, ούτε κατέθεσε εναλλακτική πρόταση, όπως του ζητήθηκε από τους εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «επί πάνω από μία ώρα δεν έλεγε τίποτα και τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως ηγέτης της Αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα;».

Από εκεί ορμώμενος, ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνθηκε προς την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να πει: «Τα συγχαρητήριά μου για τη σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε ο κ. Τσίπρας με τους Ευρωπαίους και που επιβεβαιώνει το αρχαιοελληνικό ρητό "κρείττον το σιγάν"».

«Ο κ. Τσίπρας καθιέρωσε την σκληρή διαπραγμάτευση δια της σιωπής» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μην εκνευρίζεστε. Ο αρχηγός σας έμεινε σιωπηλός, εγώ δεν θα μιλήσω; Επειδή εκείνος δεν μίλησε, θα μας κάνουν τώρα τους καμπόσους; Μια ώρα τον ρωτούσε ο κ. Κάρας» απάντησε προς τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές.