Στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας και των Πεσόντων Αξιωματικών στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος είχε διατάξει την αιφνιδιαστική διεξαγωγή άσκησης στο Αιγαίο στέλνοντας με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Άμυνας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα.

Κατά την κατάθεση στεφάνου από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο μνημείο των ηρώων πέταξαν τρία ελικόπτερα από πάνω αποδίδοντας φόρο τιμής στους πρώην συναδέλφους τους που χάθηκαν εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Στεκόμαστε με σεβασμό, τιμή και ευγνωμοσύνη στη μνήμη των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού, που με τη θυσία τους στέλνουν ένα διαρκές μήνυμα αυταπάρνησης και αφοσίωσης στην πατρίδα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με υπερηφάνεια κρατούν στη μνήμη και την καρδιά τους, τους ήρωες μας και συμμετέχουν αποτίοντας τον δικό τους φόρο τιμής, θυμίζοντας σε όλους ότι η θυσία τους είναι παράδειγμα και οδηγός για όλα τα στελέχη τους μπροστά στο υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος στο τέλος της εκδήλωσης είχε συνάντηση με τους συγγενείς των τριών αξιωματικών που ήταν τα μέλη του ελικοπτέρου που έπεσε εκείνο το μοιραίο βράδυ στα νερά των Ιμίων.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και συγγενείς βέβαια των πεσόντων.

Γ. Κοκ.

TAGS