Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Οι εξελίξεις επιταχύνονται στο χώρο της κεντροαριστεράς. Το ραντεβού Κουβέλη-Λοβέρδου έγινε στην «σκιά» της συνέντευξης του Φώτη Κουβέλη στον ΣΚΑΪ.

Εκεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε θετικός σε μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, υποτίθεται, ότι βρίσκονταν εν ισχύ ο διάλογος με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κ. Λοβέρδος στους συνομιλητές του ξεκαθαρίζει ότι «εγώ επιλογή που θα πηγαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ, δε θα την ακολουθήσω. Είναι διαφορετικό πράγμα να προκύψει εξ ανάγκης και διαφορετικό να το προετοιμάζεις κιόλας».

Οπότε το φλερτ ΚουβέληΛοβέρδου έλαβε τέλος, μετά την επιλογή της ΔΗΜΑΡ να στρίψει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο νικητής του πρώτου γύρου.

Ανάγκασε τον Φώτη Κουβέλη να πει «ναι» στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι θα κοστίσει στη ΔΗΜΑΡ, καθώς θα απολέσει τους κεντρώους ψηφοφόρους της, ταυτόχρονα ανοίγει την αγκαλιά του στον παλιό του φίλο Ανδρέα Λοβέρδο να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ. Βενιζέλος-Λοβέρδος θεωρούν πολλοί στο ΠΑΣΟΚ πως θα καταφέρουν πιο εύκολα να «αποκρούσουν» και τους «58».

Ο κ. Λοβέρδος αν και διατηρεί καλές σχέσεις με πολλά στελέχη από την κίνηση των «58», δε θεωρεί πως έχουν να δώσουν κάτι στο χώρο. Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στους «58» οπότε με την προσθήκη Λοβέρδου, ο κος Βενιζέλος θα μπορέσει πιο εύκολα να κάνει την στροφή και ουσιαστικά να πιέσει τους «58» να χορέψουν στο δικό του ρυθμό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στο χώρο, με πολλά ραντεβού και ανακοινώσεις όμως όλοι παραδέχονται, δημοσίως πια , ότι «η κεντροαριστερά παλεύει για την επιβίωση του χώρου».