Γράφουν οι Άρτεμις Παραδείσου – Ορέστης Αποστολόπουλος  

Καψώνια κάνουν στο ΠΑΣΟΚ Κουβέλης και Λοβέρδος οι οποίοι αν και δεν τα βρήκαν στην χθεσινή τους συνάντηση προτίμησαν να διαρρεύσει ότι θα γίνουν κι άλλες επαφές προκειμένου να κλείσουν οι όποιες διαφορές τους. 

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από την αυτονόητη σημασία που είχε το γεγονός της συνάντησής τους οι πρόεδροι της ΔΗΜΑΡ και της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα δεν κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά ούτε να κλείσουν τις εκκρεμότητες που σχετίζονται με τίτλους, σύνθεση ευρωψηφοδελτίου και προγραμματικό πλαίσιο. 

Συμφώνησαν όμως ότι θα ήταν σκόπιμο να δείξουν ότι αξίζει τον κόπο να γίνει και μία νέα προσπάθεια κυρίως μέσω αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων. Ο Ανδρέας Λοβέρδος συνομιλεί με το ΠΑΣΟΚ όμως τον εξυπηρετεί πολιτικά να δημιουργεί την εντύπωση πως τίποτε δεν έχει τελειώσει με την ΔΗΜΑΡ και ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Άλλωστε αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ περίμεναν με αγωνία την έκβαση της χθεσινής συνάντησης. 

Ομοίως ο Φώτης Κουβέλης δεν θέλει επουδενί να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ναυαγεί η προσπάθεια συγκρότησης του τρίτου πόλου. 

Και τούς δύο τούς διευκολύνει όμως να δημιουργείται η εντύπωση ότι έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για την Κεντροαριστερά. 

Το βασικότερο θέμα διαφωνίας μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και της Νέας Ελλάδας βρίσκεται στην...μαρκίζα, δηλαδή στον τίτλο του ευρωψηφοδελτίου καθώς ο κ. Κουβέλης επιμένει να υπάρχει η ονομασία Δημοκρατική Αριστερά σ' αυτό χωρίς όμως να κάνει σαφές με ποιο τρόπο θα αναφέρονται οι υπόλοιπες συνεργαζόμενες δυνάμεις. 

Κάθε μέρα, κάθε ώρα κάτι αλλάζει 

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ τονίζουν πως ο κος Λοβέρδος διέψευσε τα περί επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα όπως έλεγαν στελέχη της ΔΗΜΑΡ , ο κος Λοβέρδος είπε στον Φώτη Κουβέλη πως εκείνος πήρε την πρωτοβουλία δημοσιοποίησης της συνάντησης τους ,ακριβώς για δοθεί τέλος στα περί επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ

Η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου έλεγε πάντως ότι «Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα» στο αν έγιναν αναφορές στο ΠΑΣΟΚ ή το ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του Ανδρέα Λοβέρδου έλεγαν «Όπως δεν μας ρώτησε για τα περί ΠΑΣΟΚ ,δε ρωτήσαμε για τα περί ΣΥΡΙΖΑ» και εδώ είναι κρίσιμη η διαφορά στις διαρροές γιατί η πλευρά της ΔΗΜΑΡ λέει πως έγινε συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ , η πλευρά Λοβέρδου διαψεύδει την παραμικρή κουβέντα για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. 

Στόχος των δυο είναι να γίνουν σύντομα όλες οι διαδικασίες. Μάλιστα έγινε συζήτηση και για το πιθανό όνομα του συνδυασμού με το Φώτη Κουβέλη να ξεκαθαρίζει πως ρητά στον τίτλο θα αναφέρεται η ΔΗΜΑΡ και κάτι άλλο που θα επιλέξουν από κοινού. Ο Ανδρέας Λοβέρδος επιθυμεί ευρύτερο τίτλο. 

Οι δυο τους συμφώνησαν πως οριοθετούνται στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού ,ενώ η σημερινή συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από τα αρμόδια όργανα των δύο κομμάτων. 

Συνεργάτες του Ανδρέα Λοβέρδου έλεγαν «ό,τι είναι να γίνει θα γίνει γρήγορα ,τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο κόσμος της κεντροαριστεράς έχει κουραστεί με το κατενάτσιο».
Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις κινήσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς εκτιμούν πως τελικά η συμφωνία Κουβέλη -Λοβέρδου δεν θα προχωρήσει, αν και μιλούν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλο. Τις διαπραγματεύσεις θα αναλάβουν να ολοκληρώσουν οι γραμματείς των δύο κομμάτων κύριοι Θεοχαρόπουλος και Αηδόνης.