Επίθεση στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου τον οποίο και κατηγόρησε ότι επιδεικνύει αλαζονεία καθώς δεν απαντάει σε επίκαιρη ερώτησή της για το Φαρμακονήσι.

«Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επέλεξε, σήμερα, να μην εμφανιστεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι. Η συστηματική άρνηση απάντησης, που δείχνει περιφρόνηση στο Κοινοβούλιο, τείνει δυστυχώς να αποτελέσει τον κανόνα, για πολλούς υπουργούς» αναφέρει.

Σύμφωνα με την κ. Κατριβάνου, επισημαίνει τη στάση του κ. Βαρβιτσιώτη «για τρεις λόγους: 

α) Λόγω της σοβαρότητας και της τραγικότητας του ζητήματος 

β) Γιατί δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε μια αλυσίδα πράξεων του υπουργού. Αρχικά, ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για «χαζή εκμετάλλευση» του ζητήματος από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μούιζνιεκς συλλήβδην. Στη συνέχεια, την Τετάρτη, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, αναλώθηκε σε κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Και, την Πέμπτη, έσπευσε να καλέσει τα ΜΑΤ τα οποία επιδόθηκαν σε κρεσέντο βίας εναντίον των φοιτητών που διαμαρτύρονταν στο γραφείο του. 

γ) Επειδή ο κ. υπουργός δεν επικαλέστηκε «κώλυμα» αλλά εξήγησε ότι δεν απαντάει στην ερώτηση, αφού είπε ό,τι είχε να πει στη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου! Πρόκειται για τοποθέτηση πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά».

«Και επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για έλλειψη ικανότητας διάκρισης βασικών κοινοβουλευτικών λειτουργιών, είναι σαφές για μας ότι πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη αλαζονείας» καταλήγει η ανακοίνωσή της.