Παρουσιάστηκε χτες στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας ο επιχειρησιακός Διοικητής του υποστράτηγος Philippe Pontiès τον οποίο υποδέχτηκε ο Έλληνας Επιτελάρχης Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας. Να θυμίσουμε ότι από το Στρατηγείο αυτό θα συντονίζεται η ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες και στον τακτικό στρατό.

Κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του Στρατηγείου ο Philippe Pontiès ανέφερε ότι αυτές ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες του. Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκειά του για το επίπεδο των Ελλήνων Επιτελών που έχουν ξεκινήσει την σχεδίαση της αρχικής φάσης του Σχεδίου Επιχειρήσεων και η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, ενώ το τελικό σχέδιο επιχειρήσεων θα είναι έτοιμο στις 18 Φεβρουαρίου.

Ενδεικτική της συναντίληψης του Επιχειρησιακού Διοικητή και του Έλληνα Επιτελάρχη είναι η απόλυτη συμφωνία για την οργάνωση και επάνδρωση του Στρατηγείου.

Η οργάνωση θα είναι τέτοια ώστε να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο αποτελεσματικό σχήμα με εξειδικευμένα στελέχη σε συγκεκριμένες θέσεις. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ενός τελικού σχήματος από 100 περίπου επιτελείς εκ των οποίων 50 Έλληνες.