Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις στελεχών του περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται, μονίμως, ότι διαστρεβλώνονται οι απόψεις του, ενώ σήμερα, το στέλεχος του, στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και μέλος της Κ.Ε., Γ. Τόλιος παρουσίασε τις επίσημες -κατά δήλωσή του- θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχες θέσεις εξέφρασε και ο κ. Κοσμάς (iskra.gr).

«Αν οι θέσεις αυτές δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίζονται οι συνεργάτες του, οφείλει άμεσα ο κ. Τσίπρας να το ξεκαθαρίσει δημοσίως και να απομακρύνει τους συνεργάτες του. Διαφορετικά, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιεί ότι με τις απειλές κατά επενδυτών και τις θέσεις τους περί χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, επιχειρεί ευθέως δολιοφθορά κατά της Ελληνικής οικονομίας...» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Επίσης, έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο των σχετικών δηλώσεων, που είναι το εξής:

ΤΟΛΙΟΣ: Για το χρέος, λέμε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους.

Δημοσιογράφος: Μόνοι μας;

ΤΟΛΙΟΣ: Βέβαια μόνοι μας… Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς δεν είμαστε υπέρ της λογικής "πάση θυσία στην ευρωζώνη", εμείς δεν θα κάνουμε θυσίες για το ευρώ, εμείς αυτό λέμε, όποιος θέλει ας μας ακολουθήσει.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή, αν σημάνει η μονομερής ενέργεια "έξω από την Ευρώπη", δεν μας πειράζει αυτό;

ΤΟΛΙΟΣ: Όχι δεν μας πειράζει, θα το αντιμετωπίσουμε γιατί ο ελληνικός λαός είναι στον τοίχο. …Μου φέρνεις το κουρέλι το ευρώ; Όλη η ευρωζώνη είναι μια κουρελού, που ο ένας λαός μπαίνει στη χημειοθεραπεία και μου το φέρνεις αυτό σαν θεραπεία για την Ελλάδα; Ε, όχι, δεν την θέλουμε αυτή τη θεραπεία. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, δεν θα αμφισβητήσουμε την πληρωμή αυτού του χρέους; Αν μας εκβιάσουν, θα πούμε "όχι", ότι θέλουν ας κάνουν. Δεν θα κάνουμε στάση πληρωμών, ρε παιδιά, ό,τι θέλουν να κάνουν….

Δημοσιογράφος: Αν κάνετε εσείς στάση πληρωμών, θα κάνουν και εκείνοι στάση.

ΤΟΛΙΟΣ: Ας κάνουν, δεν τους χρειαζόμαστε. Αν μας εκβιάσουν, εμείς πίσω δεν θα κάνουμε. Αν δεν δώσουμε τα τοκοχρεολύσια, δεν έχουμε ανάγκη για να προμηθευτούμε ούτε πετρέλαιο ούτε φάρμακα…