Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά, καθώς στην σημερινή κατάθεσή του στους ανακριτές το πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας Αντώνης Κάντας φέρεται να «έδειξε» την εμπλοκή παλαιού πολιτικού στις μίζες για το πρόγραμμα των αυτοκινούμενων πυροβόλων που αγοράστηκαν από τη γερμανική εταιρεία Wegmann.

Ενώπιον των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Μάρκου ο κ. Κάντας αφού κατονόμασε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και πρόσωπα κλειδιά στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, άφησε αιχμές και για πολιτικό πρόσωπο χωρίς να του αποδώσει καμία εμπλοκή στις υποθέσεις των εξοπλιστικών η να καταθέσει κάτι συγκεκριμένο για κάποιους σχετικά με δωροδοκίες.

Όπως προκύπτει από την απολογία του, ανέφερε ότι για την συγκεκριμένη προμήθεια από την εταιρεία Wegmann τρεις ήταν οι υπηρεσίες που διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο. 

Ειδικότερα, ενέπλεξε στρατιωτικούς από το 4ο επιτελικό γραφείο του ΓΕΣ , το Γ’ κλάδο του ΓΕΣ, και τρία άτομα από τη Διεύθυνση Εξοπλισμών.

Σε ερώτηση των ανακριτών αν οι εν οι λόγω στρατιωτικοί χρηματίστηκαν, διευκρινίζει πως «δεν ισχυρίζομαι ότι χρηματίστηκαν. Όμως ήταν τα πρόσωπα κλειδιά που ουδείς μπορούσε να αγνοήσει χωρίς συνέπειες».

Όσον αφορά το πολιτικό πρόσωπο, σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Κάντας αναφέρεται σε περιστατικό ότι σε συνάντησή του με τον Παναγιώτη Ευσταθίου στο γραφείο του στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, και φέρεται να επισημαίνει πως ο τραπεζίτης Φ. Λυγινός κάποια στιγμή ότι «πάει στον “πατέρα”» χωρίς να κατονομάσει κάποιο πρόσωπο.

Ο Κάντας, όπως ανέφερε στην απολογία του ρώτησε τον Ευσταθίου για να λάβει την απάντηση «παλιός πολιτικός, καλός φίλος αλλά άπληστος». Πρόσθεσε ότι και αργότερα, το 2008 όταν συνάντησε τον Λυγινό δεν έμαθε ποιόν εννοούσε γιατί σε σχετική ερώτηση ο Λυγινός δεν του απάντησε.