Η Ρένα Δούρου φαίνεται πως παίρνει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης για τον δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τη βουλευτή του κόμματος και τομεάρχη Εξωτερικών κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. 

Στο δήμο Αθηναίων θα έιναι, όπως όλα δείχνουν, υποψήφιος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι το νεότερο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, συντονιστής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, «ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού». 

Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να πάρουν την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος την Κυριακή, σε σχετική ψηφοφορία.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υποστηρικτούν οι εξής υποψηφιότητες για τις άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας:

- Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
- Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
- Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
- Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
- Πελοπόννησο ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
- Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών
- Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση
- Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
- Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
- Θεσσαλία η βουλευτής Ηρώ Διώτη
- Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης
- Ηπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη

Το προφίλ του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Το νεότερο μέλος τις Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε το 1980. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Νέα Υόρκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει λάβει μέρος στην εκπόνηση πολλών οικονομικών μελετών. Οργανώθηκε στη Νεολαία Συνασπισμου το 1999 και διατέλεσε μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου. Είναι μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού και συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής. Επίσης, είναι μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού, ενώ αποτελεί και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».