Κατηγορηματικά απέκλεισε ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος την πιθανότητα τριπλών εκλογών τον Μάιο, ενώ τόνισε πως δεν διακυβεύεται η κυβερνητική σταθερότητα.

Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Βενιζέλος διέψευσε τα όσα σενάρια κυκλοφορούν περί διάλυσης του ΠΑΣΟΚ ενώ σχετικά με τον ρόλο του στην πολιτική και τυχόν απομάκρυνσή του,  ήταν κατηγορηματικός πως όσο αναπνέει θα αγωνίζεται.

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της τρόικας ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η έκθεση αξιολόγησης που θα συνταχθεί θα είναι και η τελευταία αφού η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία εξόδου από το μνημόνιο ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

«Η τρόικα ζητά να ελεγχθεί η εκπλήρωση των όρων και των προϋποθέσεων, αλλά κι εμείς πρέπει να πούμε πως ήρθε η ώρα της στροφής προς την οριστική έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο. Όσο κι αν αυτό φαίνεται απίστευτο σε όσους έχουν υιοθετήσει το στερεότυπο μιας Ελλάδας που δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση όσο κατοικείται από Έλληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών με την Κεντροαριστερά και στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτό, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως το ψηφοδέλτιο του χώρου θα συγκροτηθεί με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες έτσι ώστε να διαμορφωθεί η μέγιστη δυνατή δυναμική. «Αντιμετωπίζουμε με ανοιχτή διάθεση, απόλυτη γενναιοδωρία και ισοτιμία, χωρίς κανέναν ηγεμονισμό, χωρίς καμιά μιζέρια και μικροψυχία όλους τους πολίτες, όλες τις κινήσεις, όλα τα κόμματα, που βρίσκονται στον ίδιο ευρύτερο αξιακό και πολιτικό χώρο με αναφορά στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Έχουμε πει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ποιο είναι το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε. Το ψηφοδέλτιο του χώρου θα συγκροτηθεί με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες έτσι ώστε να διαμορφωθεί η μέγιστη δυνατή δυναμική. Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ ούτε «αυτοδιαλύεται» ούτε επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ασεβεί σε βάρος του. Όπως σεβόμαστε τους πάντες, απαιτούμε απόλυτο σεβασμό, όχι μόνο στην ιστορία, αλλά και στη φυσιογνωμία και στον ρόλο του ΠΑΣΟΚ» είπε.  

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε το σενάριο τριπλών εκλογών εφόσον  όπως είπε το ζητούμενο είναι η συνέχιση της μόνης εθνικής στρατηγικής και η προστασία της κυβερνητικής σταθερότητας, την αξία της οποίας καταλαβαίνουν πολύ περισσότεροι από αυτούς που το ομολογούν. «Υπάρχει βέβαια και το κρίσιμο σημείο της προεδρικής εκλογής τον Μάρτιο του 2015, αλλά αυτό θα το δούμε με τους όρους που απαιτούνται θεσμικά, δηλαδή με κριτήριο τη μέγιστη δυνατή συναίνεση» πρόσθεσε.  

Σε ερώτηση για το αν είναι εφικτή μια συνεργασία μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «ο ιστορικός συμβιβασμός στις μέρες μας είναι ο συμβιβασμός της εθνικής υπευθυνότητας και της εθνικής ενότητας. Αυτό λοιπόν που θέλει ο λαός είναι ευρύ μέτωπο συναίνεσης και ευθύνης για την οριστική έξοδο της χώρας, όχι απλά από την κρίση, αλλά από οτιδήποτε συνιστά υστέρηση και αγκύλωση. Είναι αυτό δυνατόν υπό τις σημερινές συνθήκες; Δυστυχώς όχι, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού για τον οποίο δυστυχώς λίγοι ενδιαφέρονται στη χώρα μας».