Για στοιχεία-έκπληξη έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη των δημοσιονομικών, που θα χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό όπλο απέναντι στην τρόικα.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» στη συνάντηση που ζήτησε ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε στον κ. Σαμαρά ότι έχει «καλά νέα», μιλώντας για «σημάδια ανάκαμψης».

Ο κ. Στουρνάρας δεν τα αποκάλυψε όλα παρά μόνο δύο: Τα στοιχεία για την αύξηση των λιανικών πωλήσεων και τους βελτιωμένου δείκτες του ΡΜΙ (σ.σ. δείκτη προσδοκιών των μάνατζερ). Ο υπουργός τόνισε ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο δείχνει ανάκαμψη.

«Τα πιο καλά νέα θα τα δεις σε λίγο. Σε αφήνω σε αγωνία και προσδοκία» σημείωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σημειώνεται, ότι την Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών έκανε λόγο για σημαντική αλλαγή στο οικονομικό κλίμα, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί τους επόμενους μήνες, με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο.

Οι λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο του 2013 κατέγραψαν άνοδο σε ετήσια βάση, ύστερα από 44 μήνες συνεχούς μείωσης.