Το γεγονός ότι δεν συνηθίζει να πηγαίνει σε τελετές κοπής πίτας, επεσήμανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, όταν παρευρέθηκε σήμερα το πρωί σε μια τέτοια εκδήλωση του Ομίλου Φίλων του Δάσους τονίζοντας την ανάγκη προώθησης του εθελοντισμού.

«Θέλω να σας πω ότι δεν συχνάζω σε τελετές κοπής πίτας. Δεν είναι αυτό το οποίο κάνω. Δεν περνούσα και ήρθα. Ήρθα ειδικά για δύο λόγους».

«Ο πρώτος λόγος είναι διότι προστατεύετε αυτή την περιοχή, η οποία στην πραγματικότητα είναι ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής. Και το κάνετε με πολύ μεγάλη επιτυχία, βεβαίως με εξαιρετική συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα», είπε ο υπουργός.

Στον εθελοντισμό, που «είναι ιδιαίτερα μέσα στην καρδιά μας, εμένα και του Γενικού Γραμματέα του κυρίου Γεωργιάδη», αναφέρθηκε επιπλέον ο κ. Δένδιας, σχολιάζοντας ότι «επί πολλά χρόνια η πατρίδα βασίστηκε μόνο πάνω στην Πυροσβεστική και αγνόησε αυτό που είναι απαραίτητο, αν θέλετε, να προλάβουμε τις καταστροφές στο μέλλον, την εθελοντική προσφορά του Έλληνα πολίτη, που είναι ο κανόνας σε όλες τις κεντροευρωπαϊκές χώρες. Δεν μπορούμε το ισχύον δόγμα “η πυροσβεστική μάχεται και ο πολίτης κάθεται” να συνεχίσουμε».