Ρεπορτάζ: Πάνος Ρασσιάς

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως δήλωσε, αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μείζον θέμα της σύσκεψης ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών. 

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «παρουσιάζουμε τεράστια επιτεύγματα, τα οποία θα πρέπει να οδηγήσουν σε αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και να δρομολογήσουν την οριστική έξοδο από τη φάση που βρισκόμαστε».

Σε ερώτηση αν υπάρχει απόσταση με την τρόικα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως «δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απόσταση». 

Να σημειωθεί πως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν αποφασίσει να τηρήσουν σκληρή στάση απέναντι στην τρόικα και να μην κάνουν βήμα πίσω, δίνοντας έμφαση στις θυσίες του ελληνικού λαού, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος .

Στη σύσκεψη τέθηκε ακόμη και το θέμα των Ναυπηγείων, όπου παρουσιάστηκαν κάποια εναλλακτικά σενάρια, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τονίζει ότι συζητήθηκε το πλαίσιο, που κινείται πάνω στον επίλογο της ομιλίας που είχε κάνει στη Βουλή με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, τέθηκε στο τραπέζι και το θέμα της Κεφαλονιάς, για το οποίο ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησαν ότι πρέπει να επισπευθούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση των ζημιών και των προβλημάτων, που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός.