Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Με «ρεφενέ» τραπέζια και συνδαιτημόνες την ηγεσία και συνδικαλιστικά στελέχη θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ να επαναπροσεγγίσει ένα σημαντικό τμήμα της παλιάς του εκλογικής βάσης που σήμερα έχει βρίσκεται σε κατάσταση βέρτιγκο κυρίως από την συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση.

Ως γνωστόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ συνέφαγε στην ταβέρνα "Βασίλης" στον Κορυδαλλό με συνδικαλιστές (εργατικά κέντρα, τράπεζες, πρώην ΔΕΚΟ, μεταφορές) εγκαινιάζοντας μία νέα μορφή επικοινωνίας του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Τέτοιου είδους συναντήσεις σε ταβέρνες και ουζερί όπου- ο καθένας πληρώνει το μερίδιο που τού αναλογεί- θα επαναληφθούν το επόμενο διάστημα και με άλλους εκπροσώπους από την ΑΔΕΔΥ, επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες ούτως ώστε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να βελτιώσει τις σχέσεις του με στελέχη που εξακολουθούν να αποτελούν την ραχοκοκαλιά του κινήματος. 

Η Χαριλάου Τρικούπη αρχίζει πλέον και δίνει βαρύτητα στα του οίκου της θεωρώντας πως στην πορεία προς τις ευρωεκλογές θα πρέπει να προσεγγίσει την εκλογική της βάση, αλλά και παλαιούς ψηφοφόρους που ακόμη δεν έχουν καταλήξει ως προς την διάθεσή της ψήφου τους. 

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να βάλει στον χορό των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών και στελέχη που το τελευταίο διάστημα ήταν αποστασιοποιημένα ή παροπλισμένα. Για παράδειγμα στα κλιμάκια των ευρωεκλογών για την α' Αθήνας υπάρχει το όνομα της Άννας Νταλάρα αλλά και του Κώστα Καρτάλη, όπως επίσης και του Άγγελου Τόλκα. Στους υπευθύνους ανά δήμο διακρίνονται τα ονόματα του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, της Κατερίνας Διαμαντοπούλου από την Κίνηση των 75 και της Αφροδίτης Παπαθανάση από την ομάδα των 11. 

Επίσης σε όλες τις περιφέρειες της χώρας αναλαμβάνουν συντονιστικό ρόλο πρώην βουλευτές όπως οι Γιώργος Πεταλωτής, Σάββας Εμινίδης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Δημήτρης Παπουτσής, Χάρης Τσιόκας, Γιάννης Μαγκριώτης, Βασίλης Γιουματζίδης, Γιώργος Οικονόμου, Βασίλης Έξαρχος, Ανδρέας Μακρυπίδης, Σούλα Μερεντίτη, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Σπηλιόπουλος, Κατερίνα Φραμάκη, Γρηγόρης Νιώτης , Δημήτρης Ρέππας, Μανόλης Όθων, Νάσος Αλευράς.