Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Οι τελευταίες δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή, υποψηφίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Οδυσσέα Βουδούρη, φέρνουν σε δύσκολη θέση το ΣΥΡΙΖΑ καθώς δίνουν συνέχεια στην αντιπαράθεση της ηγεσίας με την εξ αριστερών εσωκομματική αντιπολίτευση που αργά χθες ο Αλέξης Τσίπρας πίστεψε ότι «έκλεισε» νικηφόρα.

«Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετανιώνω που ψήφισα το μνημόνιο» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 το πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε με νόημα:

«Το ψηφοδέλτιο μου είναι ανεξάρτητο».

Οι δηλώσεις του πυροδοτούν το Επεισόδιο 2, στην εσωκομματική διαμάχη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η στήριξη της υποψηφιότητας Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ήταν η αιτία της αντιπαράθεσης στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, με προεξάρχοντα της διαφωνίας των Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» που ζήτησε οι υποψηφιότητες που θα στηριχτούν από το κόμμα στις Περιφερειακές Εκλογές να συζητηθούν μία προς μία και όχι όλες μαζί ως κοινή πρόταση της ηγεσίας.

Δεν του... «πέρασε» του Παναγιώτη Λαφαζάνη και με τον αέρα του «νικητή» ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση για στήριξη με όλες τις δυνάμεις προς όλους τους υποψηφίους του κόμματος.

Η τελευταία δήλωση του Οδυσσέα Βουδούρη τον φέρνει τώρα σε δύσκολη θέση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost, στην «Αριστερή Πλατφόρμα» αισθάνονται απολύτως δικαιωμένοι καθώς θεωρούν ότι επιβεβαιώθηκαν για τις αντιρρήσεις τους.

Πόσο μάλλον όταν, στις πολιτικές θέσεις του ιδρυτικού συνεδρίου το κόμματος αναφέρεται ρητά ότι στελέχη σαν τον Βουδούρη... δεν έχουν θέση στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία:

«Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυβέρνηση θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς».

 

Την ίδια στιγμή, στο «Αριστερό Ρεύμα» του Δημήτρη Στρατούλη, που εξέφρασε τις ίδιες αντιρρήσεις και συντάχθηκε με τους «συντρόφους» της «Αριστερής Πλατφόρμας», τηρούν στάση αναμονής και με τεντωμένες τις κεραίες περιμένουν την επίσημη αντίδραση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η «υπόθεση Βουδούρη» δεν θα είναι... ταινία αλλά σήριαλ, που θα έχει πολλά επεισόδια μέχρι τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.