Συνήλθε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και συζήτησε πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις διαβουλεύσεις με πολιτικές κινήσεις και πρόσωπα, στην προοπτική συγκρότησης του προοδευτικού πόλου. Επισημάνθηκε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει κατ΄ αρχήν συμφωνία για συμπαράταξη και συζητείται ήδη το προγραμματικό πλαίσιο.

Σχετικά με την προεκλογική παρουσία της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η Ε.Ε. πρέπει να καλέσει όλα τα μέλη να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα του κόμματος και να αποτρέψουν ενέργειες που υπονομεύουν τη συλλογικότητα.

Για τις περιφερειακές εκλογές εκφράστηκε η ανάγκη να επιταχυνθεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και κατατέθηκε κείμενο-πλαίσιο για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η ΔΗΜΑΡ την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Υπογραμμίσθηκε, μάλιστα, ότι η δημοψηφιστική λογική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που προωθούν άλλα κόμματα αναπαράγει τα αδιέξοδα του παρελθόντος και επισημάνθηκε ότι η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής:

Η Ε.Ε. καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμβάλουν θετικά στην υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου που ελήφθησαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και αποτελούν δεσμεύσεις όλων. Είναι βέβαιο πως ακόμα και όσοι διαφώνησαν με τις επιλογές του συνεδρίου θα προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα της ΔΗΜΑΡ, θα αποτρέψουν ενέργειες οι οποίες αντικειμενικά υπονομεύουν το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και δράσης του κόμματος.

 

TAGS