current views are: 1

3 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση16:51

Τσίπρας: Το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο φοβάται την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τον επικεφαλής της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, είχε στο Παρίσι ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα ενόψει ευρωεκλογών.

Δημοσίευση 16:51’
αρθρο-newpost

Συνάντηση με τον επικεφαλής της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, είχε στο Παρίσι ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα ενόψει ευρωεκλογών.

Συνάντηση με τον επικεφαλής της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, είχε στο Παρίσι ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα ενόψει ευρωεκλογών.

«Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σε μια πολύ ρευστή πολιτική και οικονομική κατάσταση, ήδη όμως όλοι προεξοφλούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Και αυτό ίσως είναι το γεγονός που έχει αρχίσει να φοβίζει το πολιτικό κατεστημένο στην Ευρώπη. Και ψάχνουν να βρουν τρόπο ώστε να εμφανίσουν τα σχέδιά τους για νέα δάνεια πάνω στα παλιά δάνεια και για νέα μνημόνια με αλλά ονόματα. Όποια ονομασία όμως και αν δώσουν στα σχέδιά τους,  η ουσία είναι μία:  Ότι τα προγράμματα της λιτότητας δεν οδηγούν σε διέξοδο» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: 

Εμείς λοιπόν ερχόμαστε για να βάλουμε τέλος στα προγράμματα της λιτότητας και για να το καταφέρουμε αυτό δεν αρκεί μονάχα η υποστήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που θα την έχουμε στις επόμενες εκλογές, αλλά η υποστήριξη της πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης και για αυτό στηρίζουμε παρά πολλά στην αλληλεγγύη και στον αγώνα που δίνουνε εδώ στη Γαλλία οι σύντροφοί μας και στηρίζουμε παρά πολλά και στις προσπάθειες του Ζαν Λυκ Μελανσόν να καταφέρει και την ανατροπή των συσχετισμών σε μια κρίσιμη χώρα όπως είναι η Γαλλία. 

Όσο για τη θεματολογία της συνάντησης ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να κουβεντιάσουμε με το φίλο και σύντροφο Ζαν Λυκ Μελανσόν για θέματα που απασχολούν την αριστερά και την Ευρώπη. Και συμφωνήσαμε ότι οι εκλογές του Μαΐου, οι ευρωεκλογές της 25ης του Μάη είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τους λαούς της Ευρώπης να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, και να βάλουνε φρένο στην Ευρώπη της λιτότητας, στην Ευρώπη της  κοινωνικής καταστροφής,  έτσι όπως επιβάλλεται από τις επιλογές των κυρίαρχων συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων δυνάμεων, και να ανοίξουμε μια προοπτική ελπίδας για μια Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι: «Είχαμε επίσης την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για την ανάγκη το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, ότι δηλαδή η αριστερά μπορεί να είναι η εναλλακτική που θα βγάλει τους λαούς από την κρίση της λιτότητας,  μπορεί να μεταδοθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Διότι δεν αποτελεί εναλλακτική η άκρα και λαϊκίστικη δεξιά για τους λαούς της Ευρώπης. Η σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, η κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη δεξιά έχει οδηγήσει την ίδια την Ευρώπη σε αδιέξοδο, άρα η μόνη εναλλακτική για τους λαούς είναι η αριστερά, ενώνοντας τις δυνάμεις της, να αποτελέσει τη θετική έκπληξη των ευρωεκλογών. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς για να μπορέσουμε να ξαναοικοδομησουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε ο ένας τον άλλον, να συζητήσουμε και να αλληλοενημερωθούμε για τις εξελίξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία». 

 


σχετικα αρθρα